سلامت

سلامت و پزشکی

سلامت

سلامت و پزشکی

بیماری برفک چیست؟


بیماری برفک چیست؟

بیماری برفک چیست؟

 

به دلیل تغذیه نوزاد از سینه مادر معمولا وجود هر نوع بیماری در نوک سینه های او قابل انتقال به نوزاد خواهد بود بنابراین بهترین راه پیگشیری از ابتلا به هر نوع بیماری می باشد. بیماری برفک در نوک سینه ها یکی از شایع ترین بیماری ها می باشد که باید نسبت به آن توجه ویژه ای داشته باشید . زیرا این بیماری به سرعت از نوک سینه به دهان نوزاد شما منتقل می شود و رفع آن به مدت زمان طولانی نیاز دارد.

بیماری برفک که از طریق نوک سینه مادر به فرزند منتقل می شود یک نوع بیماری قارچی می باشد. قارچ های عامل برفک به دلیل وجود شرایط مناسب برای رشد در محل تکثیر می یابند و در نتیجه ای بیماری اتفاق می افتد. اما اگر مادر به انجام یک سری از نکات بهداشتی بسیار ساده مبادرت ورزد دیگر شاهد این نوع از بیماری ها نخواهیم بود. زیرا بیماری برفک ارتباط مستقیمی با بهداشت فردی دارد.

به دلیل جاری شدن شیر از نوک پستان مادر رطوبت همیشگی در محل وجود دارد ، پس از اتمام شیر دادن به نوزاد در صورتی که این محیط مرطوب باقی بماند و کمی هم گرم باشد شرایط برای رشد قارچ مولد برفک آماده خواهد بود و این قارچ به سرعت در محل رشد پیدا می کند. به همین دلیل پیش از شیر دادن به نوزاد و پس از آن باید محل مورد نظر یعنی نوک سینه ها را با آب ولرم و پارچه ای نرم و تمیز پاک کنید تا دیگر شاهد این قبیل بیماری ها نباشید.

پس از انتقال به دهان نوزاد با نقاط سفید رنگی بر روی کام بالا و قسمت زیر گونه ها در داخل دهان مواجه خواهید شد. بیماری برفک دهان در نوزادن به دلیل تأثیر بر روی عملکرد سیستم ایمنی می تواند با تب نیز همراه باشد. بنابراین برای جلوگیری از شدت گرفتن بیماری بهتر است تا هرچه سریع تر به درمان این بیماری بپردازید. راه درمان بسیار ساده است ، اما برای درمان هم مادر و هم نوزاد باید مورد مراقبت قرار گیرند.

قطره ای به نام نیستاتین قطره ای است که می تواند قارچ ها را در محل از بین ببرد. این قطره برای تأثیر گذاری خود نیاز به زمان یک هفته تا ده روز دارد. بر اساس تجویز پزشک هر چند ساعت یکبار نیاز است تا پماد این دارو بر روی نوک سینه و قطره ی آن توسط چوب پنبه بر روی نقاط سفید رنگ در دهان نوزاد استفاده شود. این دارو می تواند به درمان قطعی برفک منجربه شود ، اما در صورتی که نکات بهداشتی رعایت نشود این بیماری بازگشت پیدا خواهد کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.