سلامت

سلامت و پزشکی

سلامت

سلامت و پزشکی

خواص ، طبع ، طریقه مصرف و مضرات مریم گلی


خواص ، طبع ، طریقه مصرف و مضرات مریم گلی گرداوری شد

خواص ، طبع ، طریقه مصرف و مضرات مریم گلی

 

مریم گلی

مریم گلی از خانواده نعنا است که بیشتر از برگ‌های آن استفاده می‌شود؛ یک گیاه تلخ مزه‌ای که دارای اسانس و رایحه‌ی مشخصی است.

“مریم گلی”‌ گیاه دارویی است و در کتب طب سنتی به نام «مریمی» نام برده شده است و در زبان عربی «مریمیه» و «شالبیه» و «مریمیه صغیره» نام برده می‌شود. مریم گلی در تمام مناطق معتدله رشد می‌کند و دارای گل‌های زیبایی است و جزء گیاهان معطر و خوشبو است که طعم بسیار تلخی دارد.

 

طبع مریم گلی

طبع آن گرم است.

 

خواص مریم گلی

۱. طبع آن گرم است. ۲. دمکرده این گیاه یک تونیک و مقوی برای تقویت روح، بدن و افزایش طول عمر است. ۳. جهت معالجه یبوست شب‌ها از دمکرده این گیاه بنوشند. ۴. جهت درمان وبا از دمکرده این گیاه می‌توان استفاده کرد. ۵. مریم گلی برای انواع تب‌ها مفید می‌باشد. ۶. جهت اختلالات کبدی از دمکرده این گیاه می‌توان استفاده کرد. ۷. برای بیماری صرع و فلج از دمکرده این گیاه می‌توان استفاده کرد. ۸. مریم گلی آرام‌کننده اعصاب و تقویت‌کننده عضلات می‌باشد. ۹. جهت درمان دل‌درد و نفخ کمی از مریم‌ گلی را کف‌مال کرده در دهان ریخته آهسته بمکند تا درد برطرف شود. ۱۰. خانم‌های نازا از دمکرده این گیاه استفاده کنند. ۱۱. مریم گلی پایین آورنده فشار خون است. ۱۲. جهت پوست‌های چرب از بخور مریم گلی استفاده شود. ۱۳. شستشو با جوشانده مریم گلی جهت خارش پوست مفید می‌باشد. ۱۴. برای درمان سوختگی از ضماد جوشانده مریم گلی استفاده می‌شود. ۱۵. برای درمان برفک دهان ۱۰ گرم مریم گلی را در ۲۰۰ سی‌سی آب سرد ریخته حرارت می‌دهیم تا جوش آید ۱۲ دقیقه بجوشد ۱۰ دقیقه دم‌کرده در دهان مزمزه شود. ۱۶. برای درمان خونریزی لثه از روش شماره ۱۵ استفاده گردد. ۱۷. جهت برطرف کردن اسهال ۱۰ گرم مریم گلی را در ۵۰۰ سی‌سی آب‌جوش ریخته ۱۰ دقیقه دم‌کرده صاف نموده بعد از هر غذا یک فنجان بنوشند. ۱۸. جهت درمان ناراحتی‌های گوارشی از قبیل سوءهاضمه، سنگینی معده، حالت تهوع از دمکرده مریم گلی بنوشند. ۱۹. جهت درمان درد گلو، ورم لوزه ۲۵ گرم مریم را با ۵۰۰ سی‌سی آب سرد حرارت داده تا به جوش آید ۱۰ دقیقه دم‌کرده روزی ۶ – ۵ بار غرغره کنند. ۲۰. جهت درمان اختلالات یائسگی از دمکرده مریم گلی قبل از غذا یک فنجان بنوشند. ۲۱. جهت درمان قاعدگی‌های دردناک از دمکرده مریم گلی روزی ۳ فنجان یک روز قبل از قاعدگی به مدت ۸ روز بنوشند. ۲۲. برای درمان رماتیسم ۱۰۰ گرم مریم گلی را با ۲ لیتر آب سرد جوشانده ۱۰ دقیقه بجوشد سپس ۱۰ دقیقه دم‌کرده در وان حمام ریخته محل‌های دردناک را با آن ماساژ دهند. ۲۳. جهت درمان عرق شبانه در بیماران مسلول از دمکرده مریم گلی قبل از خواب یک فنجان بنوشند. ۲۴. جهت درمان بحران‌های آسم از دود سوخته مریم گلی استشمام کنند. ۲۵. جهت درمان درد نیش زنبور و حشرات برگ تازه مریم گلی را به صورت ضماد بگذارند. ۲۶. سوخته مریم گلی ضد عفونی‌کننده هوا می‌باشد. ۲۷. جهت التیام زخم‌ها مریم گلی را با عسل جوشانده پارچه‌ای را داخل آن خیس نموده به صورت ضماد بگذارند. ۲۸. جهت درمان سنگینی گوش مریم گلی را مانند سیگار کشیده و دود آن را در بینی نگه داشته و یک مرتبه خارج نمایند. ۲۹. جهت لرزش اندام‌ها از دمکده مریم گلی بنوشند. ۳۰. دمکرده مریم گلی تقویت کننده قلب است. ۳۱. جهت درمان خونریزی و ترشحات مهبلی که ناشی از ضعف است از دمکرده مریم گلی بنوشند. ۳۲. برای درمان سرفه‌های مزمن از دمکرده مریم گلی بنوشند.

 

طریقه مصرف مریم گلی

 سه قاشق پر ، برگ خشک مریم گلی را با دو لیوان آب جوش در قوری بریزید و به مدت یک ساعت روی شعله غیر مستقیم بگذارید تا دم بکشد. پس از صاف کردن به مقدار لازم عسل به آن بیفزایید و میل نمایید .

 

مضرات مریم گلی

با وجود گستره بودن خواص مریم گلی، مصرف طولانی مدت این گیاه باعث مسمومیت شده می تواند سبب افزایش فشار خون شود و به همین دلیل افرادی که فشار خون بالایی دارند نباید از این گیاه استفاده کنند. استفاده از این گیاه برای زنان باردار خطر سقط جنین را به همراه خواهد داشت و زنان شیرده نیز بایستی در مصرف آن احتیاط کنند چرا که باعث کاهش ترشح شیر میگردد.

این گیاه حملات صرع و تشنج را در افراد مبتلا شدت داده و استفاده آن برای بیمارانی که داروهای دیابت، آرام بخش، داروی کنترل فشار و کنترل صرع مصرف میکنند ممنوع است، چراکه با این داروها تداخل دارویی دارد.

خلاصی از سکسکه ظرف یک دقیقه با فشار دادن این نقاط

خلاصی از سکسکه ظرف یک دقیقه با فشار دادن این نقاط گرداوری شد

خلاصی از سکسکه ظرف یک دقیقه با فشار دادن این نقاط

 

کارشناسان به افرادی که دچار مشکل سکسکه ناگهانی شده اند یک راه حل فوری و بسیار موثر تنها با فشار قسمت های ویژه ای از بدن را پیشنهاد می کنند.

سکسکه یک مشکل واقعی است و می تواند بر اعتماد به نفس افراد اثر گذاشته و حتی باعث بروز احساس تهوع و استفراغ شود.

بروز سکسکه با اسپاسم در دیافراگم شکمی همراه است که  می تواند در اثر نوشیدن نوشابه گاز دار، خوردن سریع مواد غذایی و یا ایجاد سوء هاضمه به وجود آید.

مدت زمان سکسکه کردن در اغلب موارد کمتر از یک ساعت است و به تدریج فروکش می کند اما در برخی افراد سکسکه برای روزها و حتی ماه ها ادامه پیدا می کند.

برای خلاصی از این مشکل انواع روش ها از جمله نوشیدن آب، نگه داشتن تنفس برای چند ثانیه، خوردن یک قاشق شکر وجود دارد اما بهترین شیوه که به سرعت جواب می دهد استفاده از تکنیک طب سوزنی کشور چین است.

در این شیوه با قراردادن انگشت دست  بر روی فاصله بین لب بالا و پایین و فشار به پایه بینی برای حدود 30 ثانیه می توان سکسکه را بند آورد و البته در این روش باید لب ها کاملاً بسته باشند .

استخوان جناغ  نیز که در وسط قفسه سینه قرار دارد نقش ویژه ای در بند آوردن سکسکه دارد و با فشردن ملایم انگشت بر روی آن برای مدت کمتر از 30 ثانیه می توان سکسکه را کنترل و متوقف کرد.

فشار بین فاصله دو انگشت شست و اشاره توسط دو انگشت دست دیگر به مدت 30 ثانیه نیز به عنوان راهی دیگر می تواند برای کاهش فشار وارده بر بدن و تسکین تهوع ناشی از سکسکه موثر باشد.

در صورت قطع نشدن سکسکه فرد باید به متخصص مراجعه کند تا اقدامات پزشکی و حتی روان درمانی صورت گیرد.

 

چگونه از شر آن خلاص شوید؟

درمان‌های خانگی زیادی برای خلاص شدن از دست سکسکه وجود دارد، اما یکی از بهترین راهکار‌ها، نگه داشتن نفس است. تمام کاری که باید بکنید این است که نفس عمیقی بکشید، برای چند ثانیه آن را نگه داشته و به آرامی آن را خارج کنید. اگر سکسکه‌تان برای خودش خوب نشد این کار را دو تا سه بار انجام دهید. وقتی نفس‌تان را نگه می‌دارید، هوای موجود در ریه‌‌ شما باعث می‌شود که دیافراگم‌تان به سمت پایین برود و فشار وارد کند و از طرفی به باز شدنش کمک کرده و این امر باعث خوب شدن سکسکه می‌شود.